Dsc_0115

Het was vijf seizoenen geleden dat RFC Gouda voor het eerst speelde tegen het toen net opgerichte Sparta Rugby, een club met de ambitie om zo snel mogelijk te promoveren naar de ereklasse. Nu vijf jaar later speelt het eerste team van Sparta in de eerste klasse en moet Gouda aantreden tegen het reserve team Sparta 2. Je kunt zeggen dat Sparta zijn ambities aardig heeft waargemaakt.

Hoewel de reserves van Sparta op de laatste plaats staan van de competitie moest Gouda wel vol aan de bak in de eerste minuten van de wedstrijd. Gouda startte zeer goed door in de eerste 10 minuten van de wedstrijd 2 snelle try's te scoren via Auke Idzerda en Koen Maaijen. Sybren Portegijs wist vanuit een schitterende interceptie de bal even later ook achter de lijn te drukken. Sparta toonde veerkracht door 3-21 te noteren op het scorebord en de, zo bleek later, eer te redden door de hatelijke nul weg te poetsen.

Gouda bleek nu behalve in de eerste 10 en in de laatste 20 minuten van de eerstew helft een hoog tempo te kunnen spelen, en dit de gehele wedstrijd vol te houden. Nadat Marcel Matse, Francis Versluis, Yorrick Jaspers, Floris Diependaal allen 1 maal de bal over de achterlijn mochten lopen en Auke idzerda nog 2 maal werd er een tussenstand van 3-55 behaald. In de rust werd er nog wat gewisseld en wat extra doelen gesteld (zoals het behalen van de magische 100 puntengrens). Het team bleef gretig in de 2e helft en dat resulteerde in try's van Koen Maaijen, Rob Revet, Auke Idzerda en Friso vd Pijll. Floris Diependaal, Gianni van Weenen en Mike "pak op die *!@?*bal"White scoorden allen tweemaal.
In totaal konden er maar liefst 19 try's en 13 conversies op het wedstrijdformulier konden worden ingevuld!

Het was eenrichtingsverkeer vandaag, wellicht wat saai voor de massaal meegereisde supporters, maar aan de andere kant kunnen ze wel zeggen dat bij wederom bij een historisch hoogtepunt aanwezig waren.
Sparta verdient alle roem om hun strijdvermogen, tot aan de laatste minuut is Sparta blijven rugbyen en blijven proberen die try te scoren.

Advertentie