Archer


Hoewel de rugbycompetitie voor The Bassets uit Sassenheim pas enkele weken oud is, is er over de tegenstanders eigenlijk nog weinig bekend maar de tegenstander die voor vandaag op het programma stond moest het ergste gevreesd worden. ARC uit Amstelveen bestaat dit seizoen voor 70% uit buitenlandse gastspelers dus met een geduchte tegenstander moest ernstig rekening mee gehouden worden. De stormbal werd al gehesen voordat de scheidsrechter het startschot gaf. ARC koos de aanval en lokte al vroeg een strafschop uit en benutten die, 0-3. De teams waren zo erg aan elkaar gewaagd dat er kansen waren aan beide zijde maar het spel zich hoofdzakelijk rond de middenlijn afspeelde.Toch waren het The Bassets die onverwachts scoorde, de van LSRG overgekomen Cipriano de Groot, scoorde voor The Bassets een try, 5-3. Dit zette bij ARC de barometer op storm en scoorde prompt ook hun 1e try, 5-8. Dit gaf ARC veerkracht en scoorde wederom + conversie, 5-15. Op slag van rust tasten de ARC defensie totaal mis en scoorde Tommy de Ruiter + conversie van Thom Archer, 12-15 en was de wedstrijd voor de 2e helft totaal open.

 

De discipelen van trainer Michiel Snijders moesten het over een andere boeg gooien wilden ze aan dit treffen punten over houden. Storm Carroll lanceerde Max Hoogenboom die The Bassets voor het eerst in deze partij op voorsprong zetten, 17-15. Dat was een morele opkikker, maar ARC rook dat er punten in Sassenheim te halen waren. Door slordig balverlies aan Bassets kant kwam ARC weer tot scoren en namen met 17-20 weer de leiding. The Bassets probeerde het tij te keren maar kwam door de ARC defensie niet heen, iets wat ARC wel lukte en namen een grotere voorsprong, 17-25. De Groot scoorde in de extra tijd zijn 2e try + conversie van Archer, maar de score bleef in het voordeel van ARC, 24-25. 2 bonuspunten voor The Bassets was vandaag het hoogst haalbare en er is voor The Bassets veel werk aan de winkel om volgende week in Delft de score in hun voordeel neer te zetten.


 

 

Advertentie