door Rob Musters rob.musters@bndestem.nl.

 

ETTEN-LEUR – Rugbyclub Etten- Leur (REL) heeft gisteravond tijdens de inforaad de hakken in het zand gezet en bij monde van voorzitter Mels Teunissen nog eens onomwonden verklaard dat de club niet naar De Streek wil verhuizen.

De rugby’ers zijn verknocht aan Noord.

“Alle andere varianten uit de studie Toekomstige huisvesting REL en honk- en softbalvereniging The Stags zijn beter, dan verhuizen naar De Streek”, aldus Teunissen.

Volgens Sportwethouder Jean-Pierre Schouw (APB) zijn andere locaties echter te duur of niet haalbaar vanwege allerlei andere redenen. Zo valt het terrein bij Meeuwisdijk-West bijvoorbeeld af, omdat het gebied in beeld is voor de ruimte-voor-ruimte-regeling. De provincie wil hier mogelijk woningen neerzetten en dat is lucratief voor Etten-Leur. Ruimte voor een sportpark is er dan niet meer.

Schouw ziet De Streek als de meest haalbare optie. Op voorwaarde dat The Stags daar samen met REL naar toe verhuizen.

“Als REL niet wil, heeft de gemeente een probleem”, zo erkende Schouw. “Alleen The Stags naar De Streek is niet haalbaar. Van de andere kant moeten ze wel weg aan de Hoge Neer, omdat de hockeyclub moet uitbreiden. De hockeyclub verhuizen is nog duurder.”

REL heeft zelf echter ook een probleem aangezien het huurcontract van hun huidige terrein aan de Lange Brugstraat over een paar jaar afloopt.

Daarnaast is het rugbyveld te klein voor een ereklasser. Teunissen: “Het kan best zijn dat een referee het veld een keer vlak voor de wedstrijd afkeurt. We kunnen dus ook niet aan de Lange Brugstraat blijven.” Teunissen merkte nog op dat hij het maar een vreemde zaak vindt dat de gemeenteraad op 8 juni in het Oude Raadhuis de grond aan De Streek voor vier miljoen euro heeft afgeboekt. “Terwijl er op dezelfde avond in de raadzaal over wordt gesproken om de grond te bestemmen voor REL en The Stags. Dat is onzuiver”, aldus Teunissen.

Volgens Schouw moest een deel van de grond aan De Streek wel afgeboekt worden, omdat de provincie hier 350 woningen had geschrapt.