Tags

,

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen mochten de Goudse rugbyers het opnemen tegen een van de twee grootmachten in de Derde Klasse, namelijk RC Tilburg. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat er inderdaad een klasse verschil was. De Tilburgers domineerden de gehele eerste helft en scoorden "slechts" 3 maal voor rust.
Na rust ging RFC Gouda vrolijk door met hard verdedigen en af en toe werd er bijna gescoord, maar de Goudse aanval heeft het hele jaar al moeite met scoren, zo ook vandaag. Komisch was dat in een bepaalde fase van de wedstrijd de Tilburgse gasten erg snel geirriteerd waren en meer tegen zichzelf speelden dan tegen de Goudse heren, tot enig leedvermaak in het groen-blauwe kamp uiteraard. Maargoed, de kopjes bij Gouda gingen op een gegeven moment toch hangen en da's jammer want zodoende scoorden de gasten nog 3 maal in de laatste 15 minuten zodat de eindstand 45-0 werd, terwijl met iets meer geluk en pit het bijvoorbeeld 30-10 had kunnen zijn, een stuk aantrekkelijker voor de neutrale toeschouwer (voor zover die er waren).  Ondanks deze nederlaag verandert er eigenlijk niets onderin de Derde Klasse Zuidwest. RFC Gouda staat onderaan met 1 punt achterstand op Tovaal en 4 op Delftse Studenten.

RFC Gouda gaat nu drie weken de beker competitie in om het toch ietwat geknakte moraal op te poetsen tegen 2e Klasser Haarlem en 4e Klasser ARC The Pigs. Op 15 november gaat de competitie weer verder met achtereenvolgens Hookers en Rotterdamse Studenten. Dan is RFC Gouda op de helft en kan definitief bepaald worden of RFC Gouda omhoog (naar de middenmoot) of omlaag (naar de 4e Klasse) moet gaan kijken.