knipplak 3e ronde
Posted on Tuesday, September 22 @ 13:35:23 CEST by nick

Zeno op website Delft:

Vorig jaar speelden onze Benjamins eens tegen de Hookers. “Geinig” Zegt een vader, “Spelen ze altijd met de oranje sok aan de rechtervoet? ” Ik speel nu bijna 30 jaar rugby en speelde ook als benjamin al vaak tegen de Hookers – en ik denk toen al tegen Bob ook trouwens- maar dit was de eerste keer dat dat me opviel.
Die vader heb ik maar uitgelegd dat het er niet toe doet, je weet anders nooit wat zo’n man gaat denken. Toch gaf het zondag opeens een vertrouwd gevoel, die Hookers met hun rechter oranje sok. Ze waren als vanouds weer met leden in alle leeftijden, maten en vormen, waardoor rugby er zo heerlijk uit kan zien in de derde Klasse Zuid West, of daaromtrent.
Ik liep gemoedelijk met een warme schnitzel in de ene -en een biertje in de andere-, hand, voor het clubhuis langs en koesterde mijn zere schouders in de warme zon. “Wacht eens even, is dit hetzelfde verslag? Tuurlijk…… Op deze heerlijke nazomerdag in september stond de tap al vanaf 12.00 uur open hetgeen een kleedkamer vol schnitzels en hamburgers direct na de wedstrijd tot gevolg had. Een unicum in de bovenstaande bijna 30 jaar maar eerlijk is eerlijk, een schnitzel na de wedstrijd is echt een aanrader. Zeker na deze wedstrijd.
Want wat is er allemaal gebeurd? Nou we begonnen vrij goed, eigenlijk behoorlijk goed met twee tries van een prop en later nog een. Qua agressie helpt het wel om voor de wedstrijd het nieuwe schoonmaakschema uit te delen. Volgende week het barrooster. Daarna had het spel een tijdlang wat minder vorm en in de rust werd gesproken over herstellen van de orde van de eerste 20 minuten. Zo gezegd zo gedaan.
En wat denk je? Ik kreeg de bal  randje 22 meter, aanvallend, recht voor de palen. Ik voelde Tim al zuchten: “shit de eerste dropgoal van het seizoen is voor Zeno”. Maar er schoot van alles door mijn hoofd. De vijf dropgoals van Jannie de Beer voor Zuid Afrika tegen Engeland in Parijs, de worldcupwinnende van Johnny Wilkinson tegen Australie, die ene dropgoal van Naas Botha waar hij rechts aanlegde, een flanker ervoor dook, en toen om zijn as draaide en met links (raak) schoot. Dat soort gedachten. Maar wacht eens even….. Had de coach niet om degelijk rugby gevraagd? Moesten we niet werken vanuit de basis? Anderzijds, is een dropgoal niet standaard voor een fly-half? Stond ik eigenlijk wel fly-half? Shit, ik stond flanker…….In een reflex gooi ik die bal naar Dirck Jan Abraham Vermaas (18 april 1973). Die stond zich natuurlijk net af te vragen of hij die drop-goal in de Burger King of in de Mac Donalds zou gaan vieren. En laat de bal vallen.
Nou is het totaal niet mijn bedoeling om te “namen en te shamen” in dit soort verslagen, dus ik zou zeggen vergeet die naam van Dirck Jan Abraham Vermaas (18 april 1973) maar snel weer. Denk bij deze wedstrijd liever aan Michael die fantastisch speelde op de Hooker. Of aan Lucas die de eerste 20 minuten zoveel deed dat volkomen onduidelijk was of hij tweede rijer, center of flanker stond. Hulde. De derde helft was ook leuk trouwens, Lucas en Nigel boden een vat bier aan vanwege hun verjaardagen maar L. kon er niet echt van genieten omdat hem wijs gemaakt was dat de zak met geld gestolen was. Kijk, dat zijn toch de leuke kleine dingen voor de zondag. Wat hebben we nu allemaal? Gewonnen. Schnitzel gehad. Lucas gefopt. Vat bier gekregen. Hamburgertje. Leuk hoor.
Ik leverde het allemaal zo in voor die ene dropgoal.

Infoblad Sparta:

Nadat vorige week de Haagse Rugby Club in een spectaculaire wedstrijd werd verslagen moest Sparta deze zondag aantreden tegen een zekerheidje in de Vaderlandse Rugby
competitie het Amsterdamse AAC.
Vooraf werd aan een uiterst zware wedstrijd gedacht en toen AAC op meen 3 – 0 voorsprong kwam, dacht men al aan een deceptie. Maar wat schetste de verbazing? Sparta trok onder het toeziend oog van een goede 100 tal overwegend Amsterdamse supporter onversaagd ten aanval. Dit resulteerde in een 25-11 rust stand. Door prachtige aanvallen na goed voorwaartsen werk. De mooiste kwam op naam van Russell Kupa die een aantal Amsterdam volledig in de kou zetten, de try scoorde en zelf converteerde. Hiermede is ook de topscorer
van de wedstrijd genoemd door het scoren van tries, conversies en penalty’s.
Sparta ging de tweede helft op dezelfde wijze in en nu werd ook de Amsterdamse scrum teruggetrokken. Sparta bleek over veel meer conditie dan de wat logge Amsterdammers te beschikken. Ook bracht Russell Kupa steeds met magnifieke kicks over de hele lengte van het veld de Amsterdamse verdediging in verlegenheid. Uiteindelijk kwam de eindstand van 42 – 16 op het bord. Vijf punten incl. het verdiende bonuspunt en een volkomen weggespeelde Amsterdam achterlatend. Drie wedstrijden gespeeld en tien punten. Wie had dat gedacht.
Komende zaterdag tegen een potentiële kampioenskandidaat ’t Gooi om 16.00 uur. Duidelijk
veel moeilijker en zwaarder, maar je weet nooit

Jörg Kamerbeek

Dukesrugby.nl:

Coach Alex Chang van rugbyclub The Dukes is na dit weekeinde weer een stap dichter bij zijn ideale formatie gekomen. “We weten nu heel goed wie dit niveau aankan en welke spelers er nog stappen moeten maken”, zei de Australische trainer na de betrekkelijk eenvoudige winstpartij op de Delftse Studenten Rugb Club (DSR-C): 10-45.
Chang was vooral te spreken over de inbreng van Glenn Boelens, Henrie Eikemans en Dan Fox. Vooral het optreden van Eikemans was opvallend. De rugbyer van het jaar keerde na zijn wisselbeurt van vorige week weer terug in de basis. Op het veld toonde Eikemans zich direct weer de sturende factor van weleer. “Henrie heeft het echt heel goed gedaan”, vond Chang. “Hij brengt zoveel passie in de ploeg. Hij speelt met dezelfde honger als een jongen van achttien. Soms lijkt het net of zijn leven pas na z?n 40ste is begonnen”, vervolgde de coach de lofzang over zijn routinier. Een andere oudgediende, Jeroen Dooijenburgh, maakte na een jaar afwezigheid ook weer zijn opwachting in het team.
Tegenover de brok ervaring die The Dukes dit seizeon rijk is stond ook het debuut van een jongen uit de jeugd van de Bossche club. En – qua naam in ieder geval – zeker niet de minste. Het jongere broertje van clubiconen Bart en Gerard Viguurs, Pepijn, speelde namelijk zijn eerste officiële wedstrijd voor de rugbyers. “Het duel was al gespeeld (The Dukes stond bij rust al op een comfartable 0-24 voorsprong, red.) en er bestond dus geen enkel risico”, legde Chang zijn keuze voor de jonge Viguurs uit.
“Hij deed het zeker niet onaardig. Pepijn is misschien niet zo?n natuurtalent als z?n twee broers, maar met hard werken moet hij over een jaar of drie een vaste waarde kunnen zijn.” 
Enig minpuntje voor Chang aan het treffen met DSR-C waren de laatste twintig minuten. The Dukes kreeg in die fase nog 10 punten om de oren.
Bron: BRABANTS DAGBLAD 21 SEPTEMBER 2009

Haagsche website:
21 september 2009 geplaatst door Rick van Dalen

Super Sunday, een weekend waar het mooi zou zijn als alle teams zouden winnen. De colts wisten deze dag goed te beginnen, het zelfde resultaat kon het 2de en het 3de niet door trekken. Om de dag goed af te sluiten moest ons eerste team een goed resultaat halen door te winnen en 5 punten te pakken voor de competitie. Met een fanatieke instelling gingen we dan ook de wedstrijd in, desondanks wist REL door goed spel en fanatiek rugby goed in de wedstrijd te blijven wat ervoor zorgden dat wij weinig scoringskansen hadden en als we ze hadden we ze niet wisten af te maken. Dit kwam met name door het goede defensie van REL. Uiteindelijk wisten wij met de rust toch net voor te staan. In dit 2de helft werd er het een en ander gewisseld zodat we met frisse energie aan de 2de helft konden beginnen. Desondanks wist REL de eerste punten op het bord te zetten en wisten ze uiteindelijk ook de voorsprong te komen. 
Maar gelukkig gaven wij niet op en gingen we steeds meer ballen, wat resulteerde in wat try´s voor ons zodat we weer de voorsprong konden pakken! uiteindelijk wisten we deze wedstrijd ook gewoon te winnen met 27-14. Geen hoogstaand rugby maar de 5 punten zijn binnen. Na de wedstrijd was er lekker eten en leuke muziek zodat het uiteindelijk een erg gezellige dag is geworden! 

BN De Stem:
door Jurgen Ribbens. maandag 21 september 2009

In de ereklasse van het rugby speelde REL gistermiddag een prima wedstrijd, maar trok het ongelukkig aan het kortste eind tegen HRC: 27-14. Bekaro herstelde zich goed van de zware nederlaag van vorige week, maar verloor opnieuw, 5-12. Waar REL domineerde, scoorde HRC: 8-0. In de derde minuut van de tweede helft kwam de verdiende score dan toch.
Scott Young tekende voor de try, Marijn Blom voor de conversie. Na een kwartier kwam REL op voorsprong, de try van Arco Hoondert en de conversie van Blom zorgden voor 8-14. Halverwege scoorde de thuisclub opnieuw, 15-14. REL liep daarna in het mes van HRC, dat geflatteerd met 27-14 won.

Bekaro speelde een uitstekende wedstrijd. Na een 0-7-achterstand kwam een veel sterker Bekaro via Niels van Eeden nog voor rust dichterbij Dukes, 5-7. In de tweede helft dutte de thuisclub even in, waardoor de Bossche bezoekers uitliepen naar 5-12. Het laatste kwart van de wedstrijd was weer voor de Roosendaalse equipe, maar Dukes hieldstand ondanks zware druk. RUGBY

Gooi- en Eemlander:

HILVERSUM – De Gooise rugbyteams Hilversum en ’t Gooi kwamen beide moeizaam tot een overwinning.
’t Gooi begon stroef tegen het Leidse DIOK. De eerste tien minuten waren voor de Leidenaren. Maar nadat William Sadler een strafschop had weten te benutten vanuit een moeilijke hoek nam ’t Gooi het initiatief over. DIOK wist terug te komen tot 8-3, waarna het wat rommelig werd. Op slag van rust maakte ’t Gooi nog een try via Quinton Reitsma: 13-3. De tweede helft nam ’t Gooi direct het initiatief en was DIOK geen schim van de ploeg van vorig seizoen. De mooiste actie van de voorwaartsen in deze wedstrijd was het feit dat het pack van DIOK tien meter weg werd geduwd, waarna Kabo Drenth 21-3 scoorde. Ook de conversie van Huib de Graaf ging raak: 23-3. De thuisploeg was nog eenmaal heel dicht bij het bonuspunt, maar verslapte in de slotfase waardoor DIOK de eer kon redden met een try: 23-8.

Hilversum liet zich in Castricum verrassen. De thuisploeg wist met agressief rugby Hilversum te ontregelen. Pas in de slotfase van de eerste helft wisten de bezoekers zich te ontworstelen aan de greep van Castricum. De verwachting was dat de thuisploeg het op conditie moest afleggen, maar Catsricum wist na vijf minuten weer door zwakke tackles van Hilversum op 15-10 te komen. Het bleef rommelig tot halverwege de tweede helft de vlam in de pan sloeg en Hilversum opeens prachtig driekwartspel liet zien. Louis du Plessis scoorde 15-15 en Andrews zorgde dat Hilversum op voorsprong kwam (15-17). Even later was het weer raak en rondde Nathan Reid een prachtige aanval af: 15-22. Heel even leek Hilversum het bonuspunt te pakken, maar Castricum wist terug te komen tot 18-22, waardoor het in blessuretijd nog spannend werd. De thuisploeg mocht nog een strafschop nemen, maar uiteindelijk kon Hilversum de punten mee naar huis nemen.

Noordhollands Dagblad:

CASTRICUM – Cas RC heeft ook de tweede topper van het seizoen niet kunnen winnen. Na het verlies tegen landskampioen ’t Gooi vorige week, was nu runner-up Hilversum na een goede start van de Castricumse rugbyers te sterk op sportpark Wouterland: 18-22.
In tegenstelling tot vorige week wist de Castricumse rugbyclub wel de eerste score te maken tegen de verliezend finalist in de strijd om het landskampioenschap van de laatste twee seizoenen. Hilversum kon in de eerste helft niet meer dan de bal naar voren te schieten in de hoop dat er balbezit uit de uitgooi zou komen. Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld te zien op sportpark Wouterland. Cas RC was wanhopig op zoek naar de trylijn, terwijl Hilversum op een uitbraak aan het loeren was. Cas RC kwam weer op voorsprong na een mooie combinatie tussen Sven Berg en Maxim Picauly, die goed werd afgerond door Daniel McCorkindale: 15-10. Daarna kreeg Cas RC het moeilijk. De thuisploeg liep tegen een regen van gele kaarten op en speelde daardoor vrijwel de hele tweede helft in ondertal. Binnen een paar minuten was het gedaan. Hilversum kreeg een paar keer de vrije doorgang. Cas RC deed in de slotfase er alles aan om nog te scoren. De thuisploeg werd ook geholpen door de scheidsrechter, die maar liefst vier strafschoppen gaf aan de Castricummers. Storm Carroll kon er echter maar één verzilveren: 18-22.

RegiosportAktueel.nl:

Het was een prachtige zondagmiddag kunnen zijn, maar de mooi nazomerse dag verloor zijn glans door een nieuwe onnodige nederlaag van de Castricumse Rugby Club. Het Driede (96-7), de Ladies (61-0) en de Shadows (41 -0) boekten mooie overwinningen op Wouterland, voordat de hoofdmacht in actie kwam. Hilversum werd vanaf de start onder druk gezet en ditmaal volgde zelfs een snelle score. Toch kon RCH nog voor rust op gelijke hoogt komen en in de tweede helft dankbaar gebruik maken van twee enorme blunders in de Castricumse defensie.
Er was voldoende kans om alsnog de zege te pakken, maar opnieuw kwam CAS RC niet tot scoren. Een schamel bonuspunt voor een verlies met minder dan 6 punten verschil, het werd 18 – 22) viel de thuisploeg ten slotte ten deel. De ontluistering was groot, maar gelukkig ziet de begeleiding genoeg positieve punten om nog steeds vertrouwen te hebben in een plaats voor de play-offs. 
Op een zonovergoten sportpark Wouterland trok de voormalig kampioen stevig van leer tegen de verliezend finalist van de vorige twee seizoenen. Na een mislukte poging op de palen van captain Storm Carroll was het de snelheid van Sven Berg die de gasten verraste. Van dichtbij verzilverde Carroll de conversie voor de 7 – 0. Er volgden nog meer kansen voor CAS RC, waarvan er een paar in tries omgezet hadden moeten worden, maar er werd te aarzelend mee omgesprongen, waardoor er geen punten bijgeteld konden worden. Na tien minuten kregen beide ploegen een penalty. Zowel Andrews (RCH) als Carroll benutten de driepunters. Hilversum kon slechts verre kicks in het verweer brengen en hopen dat er balbezit uit de line-out zou komen. Dat lukte op slag van rust na een slechte Castricumse scrum en Andrews schoot raak voor 10 – 10. 
Na de veldwissel gaf de open en faire partij hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend CAS RC dat wanhopig op zoekt gaat naar de trylijn en een op uitbraken loerend Hilversum. De gastheren namen het voortouw via een onmogelijke combinatie tussen Berg en Maxim Picauly, die effectief werd afgerond door Daniel McCorkindale. Misschien was het missen van de conversie tekenend voor het volgende kwartier. Castricum liep tegen een regen van gele kaarten op en speelde vrijwel de hele tweede helft in ondertal. Geen kwade overtredingen, maar dom en onnadenkend spelen bracht de voorsprong uiteindelijk in de problemen. Binnen drie minuten hadden de bezoekers zo maar een vrije doorgang met een bedenkelijke rol voor de defensie van CAS RC. Heinsen en Lingsma scoorden, Andrews schoot eenmaal raak en haalde daarmee de voorsprong naar de kant van RCH. Er volgde nog een stortvloed aan aanvallen van de thuisploeg met liefst 4 strafschoppen als gevolg. Helaas kon Carroll er maar één verzilveren, de laatste werd door een aanhoudende windvlaag van richting veranderd. Met 18 – 22 op het scorebord gingen de Castricummers met verve de laatste minuten in om in de ultieme kans alsnog de winst te pakken. Die lag voor het grijpen, maar tot driemaal toe bleef een score en daarmee de zege uit. 
Komende zondag mag CAS RC op voor driemaal is scheepsrecht. Alweer op eigen grond ontvangen de hoofdmacht én de Shadows AAC uit Amsterdam. De wedstrijden beginnen om 12.30 en 14.30 uur. De Colts en Ladies zijn vrij en het Driede speelt op zaterdag om 15.00 uur in en tegen Spakenburg. 

website Castricum:

Het was een prachtige zondagmiddag kunnen zijn, maar de mooi nazomerse dag verloor zijn glans door een nieuwe onnodige nederlaag van de Castricumse Rugby Club. Het Driede (96-7), de Ladies (61-0) en de Shadows (41 -0) boekten mooie overwinningen op Wouterland, voordat de hoofdmacht in actie kwam. Hilversum werd vanaf de start onder druk gezet en ditmaal volgde zelfs een snelle score. Toch kon RCH nog voor rust op gelijke hoogt komen en in de tweede helft dankbaar gebruik maken van twee enorme blunders in de Castricumse defensie. Er was voldoende kans om alsnog de zege te pakken, maar opnieuw kwam CAS RC niet tot scoren. Een schamel bonuspunt voor een verlies met minder dan 6 punten verschil, het werd 18 – 22) viel de thuisploeg ten slotte ten deel. De ontluistering was groot, maar gelukkig ziet de begeleiding genoeg positieve punten om nog steeds vertrouwen te hebben in een plaats voor de play-offs.

website Eemland:

De wedstrijd was duidelijk voor Eemland, want the Hookers kickte ieder balbezit weg. De 2e helft bracht Eemland een voorsprong van 33-8. Eemland moest alle remmen bij zetten toen het laatst kwartier met 2 man minder gespeeld moest worden. Toen profiteerde de Hookers pas van de man meer situatie met slechts 1 try. There is more in the tank!
website Alkmaar:

De Alkmaarse Rugby Club wist dat het een zware pot voor de boeg had maar verloor uiteindelijk kansloos van de Bassets uit Sassenheim met 82-5 na een ruststand van 36-0.
Toch was dit de beste wedstrijd tot dit seizoen. Het Alkmaarse team bleef aanvallen en ook verdedigend  zat het redelijk in elkaar maar de klasse van de Bassets gaf de doorslag.
Slechts 10 minuten wist Alkmaar de nul vast te houden maar toen Max Hoogenboom de score opende met een ongeconverteerde try was het hek van de dam en werd Alkmaar weggespeeld.
“Man off the match” van de Bassets Tertius Terblanche (Als je zo’n naam leest weet je dat je met een Zuid Afrikaander te maken hebt) scoorde in totaal 4 try’s.
Al snel liep de achterstand op naar de ruststand van 36-0.
In de 2e helft kon Alkmaar steeds meer tegenwicht geven zonder punten te scoren.
Totdat Alkmaar eindelijk goed tegengas kon geven en de tegenstanders in de verdediging te drukken.
Uiteindelijk had de constants druk van Alkmaar succes en wist Jelle Molenaar uiteindelijk een try te scoren na een serie  goede aanvallen van de voorwaartsen
De achterastand was terug gebracht tot 46-5 maar Alkmaar was niet in staat om enige potten te breken en de achterstand liep langzaamaan op tot de einduitslag van 82-5.
Volgende week speelt Alkmaar thuis tegen Amstelveen en dan hopen we op een beter resultaat.

website Bassets:
Uitslag: 82 – 5

De verwachtingen waren voor het treffen tegen Alkmaar erg hoog, na het vertoonde spel van de laatste weken, met daarbij de monsterscores. Zou Alkmaar het 3e slachtoffer worden? De echte storm bleef uit. In de aftastfase waren The Bassets wel de betere partij, maar na 10 minuten werd de score geopend door The Bassets wing, Hoogeboom, 5-0. Ripine herhaalde dit in de 20e minuut + conversie van Blom en werd het 12-0. Defensief zat het ook prima in elkaar. Alkmaar probeerde wel, maar er was voor de gasten geen doorkomen aan. The Bassets kregen grip op de partij en kwam uiteindelijk op scores van Terblanche 4x,  Smith 1x, Tierney 1x, Klein Hofmeijer 1x, Blom 3x, Van Vuren 1x.  Pas diep in de 2e helft kwam er een haarscheurtje in The Bassets bastion en scoorde Alkmaar hun enige try. Met de conversies van Blom kwam de einduitslag op een welverdiende 82-5. Er viel het jonge team van Alkmaar niets te verwijten, want tegen dit Bassets team was deze dag geen kruit tegen
opgewassen al waren in de 3e helft beide teams zeker wel aan elkaar gewaagd.

Groet///Rob

SportAmstelveen:

ARC heeft zondag (20 sept.) uitstekende zaken gedaan in de eerste klasse van het rugby. De Amstelveners pakten tegen Oemoemenoe (*) de volle winst, maar schroefden ook haar doelsaldo flink op. Aan de Sportlaan werd het 62-16.
Na de nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden – vorige week kreeg ARC tegen Waterland in het laatste kwartier nog vijf try’s om de oren – was de zege dit keer meer dan welkom. “Alleen al voor de moraal van het team,” aldus teamcaptain Joost Puijpe (zie FOTO). “Dan wordt het toch wat gemakkelijker praten als dat je voor de derde keer op rij verliest.” 
Tegen de Middelburgers, die behoorlijk verzwakt aan de strijd begonnen, had de score nog hoger kunnen uitvallen als ARC wat slimmer had gespeeld. Toch werden er dus 62 punten gescoord; 10 try’s en zes conversies. Topscoorder werd kicker Thomas Blackwell met twee try’s en zes conversies. Patrick Garvey (drie try’s), Joost Puijpe (idem), Renaud Balavoine en Fletcher Kidd (beiden één try) zorgden voor de rest van de productie. Pech was dat de Fransman Frederic Point een schouderblessure opliep.
Volgende week speelt ARC uit tegen Alkmaar. Pas op 11 oktober is de eerstvolgende thuiswedstrijd en wel tegen Eemland uit Amersfoort. Het tweede van ARC won zondag met 12-55, uit bij de Smugglers in Velserbroek. David Kymmel scheurde daarbij zijn enkelband in.

* Oemoemenoe, een hele vreemde naam voor een sportclub. De naam onstond toen de club uit Zeeland ooit geen trainer had en de spelers de vraag stelden ‘ Wat moest men nu?’, in het Zeeuws: oemoemenoe.
FOTO: Kimon Inglessis (www.amsterdamman.com)

PZC:
door Hans Marcusse.

MIDDELBURG – De rugbyers van Oemoemenoe wachten na drie competitiewedstrijden nog op de eerste punten.
Tegen Amstelveen waren de incomplete Middelburgers niet opgewassen. De ploeg verloor met 62–10 verloren. Tovaal herstelde zich van de zwakke competitiestart door koploper Ascrum 2 met 26–10 te verslaan. 
Oemoemenoe kwam in Amstelveen incompleet aan de start en moest het al snel stellen zonder de inbreng van Rik Reekers, die nog niet voldoende herstel bleek van een blessure. In scrum en rucks buitten de voorwaartsen van de thuisclub de overtalsituatie genadeloos uit. De driekwarten van Oemoemenoe werden zelden of nooit in stelling gebracht en Amstelveen, dat ook nog zonder punten aan het duel begon, had geen moeite om bressen te slaan in de Middelburgse verdediging. Alleen Devin Schutte wist in de eerste helft te scoren, maar bij rust keek Oemoemenoe al tegen een 42–5 achterstand aan. 
Na rust had Amstelveen de buit binnen en bleef het aantal tries beperkt. Yorgos Pool wist nog te scoren namens de Middelburgers, maar uiteindelijk stond er een 62–10-eindstand op het scorebord. 

Tovaal kende een uitstekende start tegen koploper Ascrum 2. De Amsterdamse oud-studenten werden al in de eerste minuut voorbij geraasd door Koen Spaas en in de tiende minuut kon Patrick de Ruiter Tovaal na een break Jan Otte op 10–0 zetten. Niels van Harn benutte de conversion. De Amsterdammers kwam terug tot 12–5. De gemoederen waren inmiddels behoorlijk verhit geraakt en scheidsrechter Peeters moest alle zeilen bijzetten om het duel in de hand te houden. In de tweede helft had Tovaal het windvoordeel, maar pas in de slotfase wist de thuisclub opnieuw te scoren. In de allerlaatste minuut knokte de thuisclub zich ook nog naar een bonuspunt.

maandag 21 september 2009 
Rik Markusse (links) en Jan-Joost Wiebrens (nummer 1) tillen Maghiel Hanse op. Patrick de Ruiter (2) kijkt toe. foto Izaäk Verkeste

MIDDELBURG – De rugbyers van Oemoemenoe wachten na drie competitiewedstrijden nog steeds op de eerste punten.
Tegen Amstelveen waren de Middelburgers niet opgewassen en werd uiteindelijk met 62–10 verloren. Tovaal herstelde zich van de zwakke competitiestart tegen Tilburg door koploper Ascrum 2 met 26–10 te verslaan. 

Amstelveen-Oemoemenoe 62-10: Oemoemenoe kwam in Amstelveen incompleet aan de start en moest het al snel stellen zonder de inbreng van Rik Reekers, die nog niet voldoende hersteld bleek van een blessure. In scrum en rucks buitten de voorwaartsen van de thuisclub de overtalsituatie genadeloos uit. De driekwarten van Oemoemenoe werden zelden of nooit in stelling gebracht en Amstelveen, dat ook nog zonder punten aan het duel begon, had geen moeite om bressen te slaan in de Middelburgse verdediging. Alleen Devin Schutte wist in de eerste helft te scoren. 
Na rust had Amstelveen de buit binnen en bleef het aantal try’s beperkt. Yorgos Pool scoorde namens de Middelburgers, maar uiteindelijk stond er een 62–10-eindstand op het scorebord. 

Tovaal–Ascrum 2 26-10: Tovaal kende een uitstekende start tegen koploper Ascrum 2. De Amsterdamse oud-studenten werden al in de eerste minuut voorbijgeraasd door Koen Spaas en in de tiende minuut kon Patrick de Ruiter Tovaal na een break Jan Otte op een 10–0-voorsprong zetten. Niels van Harn benutte de conversion. De ervaren Amsterdammers kwam terug tot 12–5 en Tovaal mocht van geluk spreken dat de gasten vlak voor rust een enorme kans om zeep hielpen.
De gemoederen waren inmiddels behoorlijk verhit geraakt en scheidsrechter Hein Peeters moest alle zeilen bijzetten om het duel in de hand te houden. In de tweede helft had Tovaal het windvoordeel, maar pas in de slotfase wist de thuisclub opnieuw te scoren. Jan Otte onderschepte een drop-out van Ascrum 2 en Koen Spaas maakte het solo af. In de allerlaatste minuut knokte de thuisclub zich ook nog naar een bonuspunt. Bram Bruijnes drong ver door op de helft van Ascrum 2 en Jan Otte drukte de vierde try. Niels van Harn legde de eindstand met zijn derde conversion van de middag vast op 26–10.

website Zwolle:
Geschreven door Arjan Scheve   

In de 3e competitie ronde pakken de promovendus RC Zwolle de eerste punten. De heren van het Zwolse rugby team hebben zichzelf als doel gesteld dat ze dit jaar zichzelf willen handhaven in de 2e klasse noord. Dit zou op zich al een unieke prestatie zijn. De laatste jaren is de trend tegen de doelstelling. Elk team dat promoveert keert bijna puntloos terug naar de 3e klasse. De heren van Zwolle hebben alvast een voorschot genomen op een mooie prestatie. In een keiharde wedstrijd tegen de ervaren oude rotten van AAC 2 wist Zwolle zijn sterke punten uit te spelen. Een ijzeren discipline gecombineerd meet snelle aanvallers bleek een succes.
In de 1e helft kwam Zwolle op een 5-6 voorsprong dankzij 2 kicks van Bart van Maurik. In de 2e helft werd de voorsprong zorgvuldig uitgebouwd naar 5-16. Goed samenspel en een prima teamspirit waren de ingrediënten voor de verdiende voorsprong.
Op het moment dat AAC terug kwam tot 10-16 was er dan ook geen reden tot paniek. De Zwolse heren hielden het hoofd koel en pakten de eerste punten op weg naar een 2e jaar 2e klasse. Want iedereen is het eens: Zwolle behoort tot de 40 beste teams van Nederland. Man of the match: beide centers: Stefan Beroeatwarin en François Enet

De Zwolse dames behaalden in hun 2e wedstrijd ook de volle winst. De inzet van de Zwolse dames is nooit een twistpunt geweest. En met enkele tactische wijzigingen liep het dit weekend als een trein. Door iedereen op een voor haar natuurlijke plek te zetten werd er gewonnen van debutant Hilversum. De afwezigheid van enkele spelbepalende speelsters kon Hilversum niet helpen. Het team was sterk genoeg om het gameplan te spelen en Hilversum op te rollen. Eindstand 7-53.
Simone Hoorn (3 tries) en Annie Brouwer (goede coaching) werden gekozen tot “Diva of the day”.

Het debuterende tweede Zwolse heren team ging strijdend ten onder in Deventer. De goede inzet en opgedane ervaring telt voor deze heren zwaarder dan de nederlaag. Volgende week gaan ze weer voor de punten.
Helaas deze week geen foto’s. Onze huisfotografe wordt zo goed dat ze wedstrijden wint en daardoor snoepreisjes naar Australië. Volgende week maakt ze het goed. RC Zwolle speelt dan 3 thuiswedstrijden op sportpark “de marslanden”. Voor tijden zie www.rugbyzwolle.nl

website Gouda:

In de derde van een serie van vijf uitwedstrijden op rij heeft RFC Gouda wel indruk gemaakt, maar niet kunnen winnen in Sassenheim. De tweede XV van de Bassets zijn al jaren een tegenstander die het moet hebben van de thuiswedstrijden en vaak leunt op veel ervaring en veel kilo’s. Net als tegen de Delftse Studenten hadden de Goudse rugbyers ook nu een beetje de pech dat hier de eerste XV ook thuis speelde en als klap op de vuurpijl werd de nieuwe shirtsponsor aldaar ook nog eens nog officieel welkom geheten. Effect was dat ongeveer heel rugby-minnend Sassenheim langs de kant stond en kennelijk ook meer dan voldoende spelende rugbyers om deze dag op te fleuren. Dat “opfleuren” was iets wat de Goudse heren niet echt van plan waren, maar met een werkelijk in bijna paniek bijeen geraapte selectie van exact 15 man wisten de Gouwenaars wel dat ook dit weer een Don Quichote gevecht zou worden. Echte veteranen als Jeroen van der Steen en Appo Kersbergen werden ’s ochtend nog tot spelen gedwongen (op straffe van verbanning) en met een eerste rij waar 2 van de 3 lieden nog nooit gestaan hadden, vreesde RFC Gouda eerlijk gezegd het ergste. Komisch genoeg was daar niet zo veel van te merken in de eerste 20 minuten want de scrums gingen, tot grote opluchting van het pack, redelijk gelijk op en RFC Gouda stond zelfs geregeld diep in het territorium van de Bassets en maakte in die fase aanspraak op de eerste punten. De gastheren hadden veel van hun grote mannen van weleer langs de kant gelaten en speelden eigenlijk met een opvallend jonge en fitte selectie. Misschien een beetje gefrustreerd door het uitblijven van punten in de eerste twee wedstrijden werd bij RFC Gouda heel vlotjes tweemaal op de palen gemikt waarvan eenmaal succesvol. Deze wat geforceerde 3-0 voorsprong was een ongekende luxe en bleef helaas (of dus)  niet lang staan. Een snel genomen penalty, ongeveer op de try-lijn van de Bassets, werd helemaal naar de ander kant gesprint door een van die jonge, razendsnelle driekwarters van de Sassenheimers en zo keek Gouda meteen (weer) tegen een achterstand(je) aan. De tweede try van de Bassets was het resultaat van een mooie beweging met de snelle en sterke Sassenheimse full-back (14-3) maar de derde try werd gewoon cadeau gegeven door de referee. Terwijl de arm van de goede man naar de Goudse kant wees en RFC Gouda rustig de bal wilde oprapen om dat ding uit te trappen was daar plots een gewiekste Sassenheimse onverlaat die er met het lederen kleinood vandoor ging en onaangeraakt een try kon drukken. Wat een boef ! Heel Gouda in rep en roer natuurlijk, maargoed, de man in het zwart deed zijn uiterste best en beweerde bij hoog en laag dat zijn arm wat anders aan het doen was dan “voordeel” aangeven. Zodoende werden met een wat geflatteerde ruststand van 21-3 de sinasappels opgezocht. 
Na rust was wel duidelijk dat het hebben van 5 of 6 reserves natuurlijk zo zijn voordelen heeft. De Bassets wisselden er lustig op los en brachten zodoende meer verse rekruten naar het slagveld, terwijl de bijkans versleten en toch al niet zo jonge Gouwenaars met hun tong op hun schoenen in de loopgraven lagen te wachten op die dingen die komen gingen. Vooral de eerste rij, met Wouter Heuvelman en Sybren Portegijs, had het gewoon heel zwaar en helemaal toen de eerstgenoemde uitviel was het vechten tegen de bierkaai. En dat ging eigenlijk wonderwel goed! Dat de driekwarters van de Bassets tot tweemaal toe door de man-meer-situatie als een heet mes door de Goudse linies sneden, gaf hen wat lucht, maar het bleef ondanks de 33-3 stand toch een echte wedstrijd. De 14 Gouwenaars deden in het laatste kwartier namelijk helemaal niet onder voor de 15 Bassets en sterker nog, de Bassets hadden in de slotfase de grootste mogelijke moeite met Gouda en speelden in die fase meer tegen zichzelf. Het noeste werken van Gouda werd beloond met twee tries van Job Schults (33-8) en vlak voor het einde Sybren Portegijs (33-15) en vooral de laatste was van bijzondere schoonheid want de beide eerdergenoemde nestors van Gouda’s Glorie speelden elkaar in de kleine ruimte meermalen de bal toe om tenslotte de eeuwige roem aan het jonge grut te laten. Mede door deze slotfase, waarin echt iedereen zich tot de laatste seconde volledig inzette, stapte RFC Gouda heel tevreden het veld af. De Bassets waren gewoon beter, hadden veel reserves en iets meer geluk op een paar cruciale momenten maar  moesten bij vlagen wel echt vol gas geven om dit RFC Gouda te verslaan. Dat geeft de burger moed, ondanks de tiende en dus laatste plaats die RFC Gouda nu bezet in de competitie. 
Volgende week zondag de vierde van de vijf uitwedstrijden ditmaal in het verre Goes tegen Tovaal. De week erop (4 okt) is het eind in zicht als er naar Den Haag gereden mag worden en dan is het eindelijk zover als er 11 oktober thuis afgetrapt mag worden tegen de opvallend makkelijk winnende Amsterdam Academicals, de oud -studenten uit Amsterdam.

website Spakenburg:
Eemland II – RCS | 14-25

Afgelopen zaterdag had de rugbyclub Spakenburg haar 2e optreden voor dit seizoen tegen Eemland uit Amersfoort. De dinsdag ervoor 15 september versloeg de plaatselijke rugbyclub Nieuwegein al met 28-0.
Spakenburg mocht in de eerste helft de kick-off nemen tegen Eemland. In de eerste minuten kreeg Spakenburg de kans om op voorsprong te komen doordat Eemland een overtreding maakte. Spakenburg benut deze kans door een kick op de palen te nemen. Deze wordt genomen en gemaakt door Jan Koelewijn, waardoor Spakenburg op een 0-3 voorsprong komt in de 3e minuut.  Hierna lopen de krachten gelijk op maar Eemland benut beter hun kansen. Want in de 12e minuut maakt Spakenburg een overtreding op hun eigen helft waardoor het voor Eemland aantrekkelijk wordt om een kick op de palen te nemen.  Eemland neemt de kick goed en komt op gelijke hoogte met Spakenburg 3-3. Eemland zet door en maakt een paar minuten later de eerste try in de wedstrijd, waardoor ze uit lopen tot 8-3. Hierna gaan de beide teams gelijk op, maar door een overtreding van Spakenburg mag Eemland weer een kick op de palen nemen en ook deze gaat er tussendoor waardoor de voor sprong uitloopt naar 11-3. Deze voorsprong neemt Eemland dan ook mee de rust in.
In de 2e helft komt Spakenburg beter in hun eigen spel en in de 47e minuut maakt Jan de Boer een break door de verdediging van Eemland. Door een goede opvolging van Frans Brunekreef wordt er een try gedrukt. Dit was de omslag in de wedstrijd richting de kant van Spakenburg. Spakenburg is de 2e helft meer aanvallend dan de eerste helft en zet Eemland hier door onder druk.  Tien minuten voor tijd krijgt Spakenburg een penalty. Deze mogelijkheid benutten ze door een kick op de palen te nemen. Deze word in eerste instantie gemist, maar door de druk van de Heinen en Hopman Brigade weten ze er een try uit te slepen. Hierdoor vergroot R.C.S. de voorsprong naar 11-17.  Spakenburg die weer goed op dreef is en aanvallend speelt komt op de helft van Eemland terecht. Eemland maakt hier een overtreding wat een mooie mogelijkheid op levert voor Spakenburg. Ook deze kick wordt raak geschoten door Spakenburg wat de voorsprong naar 11-20 vergroot. Eemland laat het hier echter niet bij zitten en 2 minuten later gebeurt het zelfde bij Spakenburg waardoor de stand 14-20 uitkomt.  Dit betekende dat Spakenburg nog niet helemaal safe was voor de overwinning.  En in de laatste minuut maakt Jurgen de Graaf de laatste try voor Spakenburg wat de stand op 14-25 bracht dit werd dan ook de uitslag van de wedstrijd.

Volgende week Speelt de plaatselijke rugbyclub tegen Castricum thuis om K.O. om 15:00 uur.

website Tilburg:
20 september 2009

Met de eerste overwinning op zak vertrok TilburgTarantula richting Breda om opnieuw een lekkere pot rugby te spelen. Doel was om in de openingsfase al direct druk op de tegenstander te zetten. Dit lukte zeer goed en deze strategie leverde al snel de eerste try van de wedstrijd op. Rob Burgers zag dat de BRC fullback in een verkeerde positie stond en gaf een prima kick. Maarten Blondie kon na een prima chase de bal drukken in het Bredase try-gebied. De conversie ging niet tussen de palen, maar de voorsprong van 0-5 was daar. Het spel wat volgde was vooral rommelig. Na een slordige ruck pikte Maurice echter de bal op en veraste hiermee de oude, Bredase van dagen. Ook de stevige fullback werd door een sidestep in het O-tje genomen en hiermee kwam de stand op 0-10. De niet te missen kick werd door Sjoerd vakkundig tussen de palen geschoten waardoor we met 0-12 voor stonden. De wedstrijd kwam los en het spel werd van beide kanten wat grimmiger. Wij van TT werden steeds verder terug gedrongen. Net als vorige week hield de verdediging toch goed stand, al moesten we wel een tegentry incasseren, ruststand 5 – 12.
Na de rust was het slechts een magere vertoning van de twee 2e teams in de 4 klasse zuisoost met veel agressie en irritatie. Verdedigend stonden we als een blok en hebben we samen veel vuil werk verricht. Helaas konden we aanvallend geen vuist meer maken. De eindstand was dan ook al bij rust bereikt. Al met al een prima score: 8 punten uit 2 wedstrijden! Hopelijk kunnen we de komende 3 thuiswedstrijden weer enkele potjes breken tegen Obelix 2 en de beider ploegen uit Maastricht. Pluspunt vandaag was dat we ‘kapot’ durven te gaan en bleven knokken tot het laatste fluitsignaal. Pijntje of niet, hard doorzetten! Pijn aan de enkel, knie en schouder à BOEIEN! Daarom ontving Jelle vandaag dan ook de Player of the Match beker. 

Opstelling: Dellie, Neversoft, Poolski, Koe, Jelle, Soa, Flamouche, Captain, voorShitter, Rob B, Blondie, Hanson, Hornyman, MadMike, Gonsalo. Substitutes: Gaston en Mark

website Tovaal:
Tovaal kende een uitstekende start tegen koploper Ascrum 2. De Amsterdamse oud-studenten werden al in de eerste minuut voorbij geraasd door Koen Spaas en in de tiende minuut kon Patrick de Ruiter Tovaal na een break Jan Otte op een 10 – 0 voorsprong zetten.
Niels van Harn benutte de twee conversions en zou in de wedstrijd uitkomen op een percentage van 75%. De ervaren Amsterdammers kwam terug tot 12 – 5 en Tovaal mocht van geluk spreken dat de gasten vlak voor rust een enorme kans om zeep hielpen. De gemoederen waren inmiddels behoorlijk verhit geraakt en scheidsrechter Hein Peeters moest alle zeilen bijzetten om het duel in de hand te houden. De Amsterdammers wisten wel hoe ze bepaalde zaken af moesten straffen. Het Kreng, murw gebeukt in een aantal “off the ball incidents” haalde het eindsignaal niet, maar in de slotfase werd het bonuspunt toch nog veilig gesteld. Jan Otte onderschepte een drop-out van Ascrum 2 waarna Koen Spaas tussen de palen wist te scoren: 19 – 5. De zege was binnen en een tegentry, waarbij het tackelwerk van Tovaal er behoorlijk belabberd uitzag, zorgde niet meer voor onrust. In de slotminuut kon Bram Bruijnes alleen maar middels een veel te hoge tackel van de Ascrumfull-back gestuit worden. Een penalty-try werd niet gegeven, maar dat was ook niet nodig omdat Jan Otte met steun van Tonnis van der Tuin de vierde try wist te drukken. Eindstand: 26 – 10.
Een harde wedstrijd, maar tijdens de derde helft kwam alles toch weer goed, al had Bram wat hechtinkjes nodig om zijn bovenlip weer in fatsoen te brengen….. 

Gechreven door Harry Markusse.

website DIOK:
Geschreven door EdeJ

Wasps (15) – DIOK dames (10)
Zondag 20 september stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Nijmegen speelden de DIOK dames tegen de Wasps.
Kort na het begin van de wedstrijd konden de Wasps de eerste try drukken. Door slordig verdedigen kon de full back van de tegenstander over rechts het trygebied binnenkomen en scoren. DIOK was blijkbaar nog niet helemaal wakker aan het begin van de partij!
Gelukkig volgde niet lang na de openingstry van de Wasps de eerste try van de DIOK dames. Deze kwam op naam van Nienke! De rest van de eerste helft ging vrij gelijk op tussen de twee teams. Over en weer werd er soms slordig gespeeld wat een groot aantal penalty’s en scrums met zich mee bracht.
Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Wasps nogmaals tot scoren, waardoor met een minimale achterstand van 10-5 de rust in gegaan werd.
Bijna de hele wedstrijd hadden de DIOK dames moeite zich aan het felle spel van de Wasps aan te passen. Er waren twee gele kaarten (één voor DIOK en één voor de Wasps) voor nodig om  genoeg agressie in het spel te krijgen zodat Vivian de tweede Leidse try kon drukken. Ook de Waspen kwamen in te tweede helft nog eenmaal tot scoren. DIOK was bezig met het opzetten van een aanval, maar door een knock-on in de lijn en een snelle omschakeling van verdedigen naar aanvallen door de Wasps wist de tegenstander deze kleine fout in vijf punten om te zetten.
De DIOK dames hebben vandaag duidelijk onder hun kunnen gepresteerd. Natuurlijk waren er ook zaken die opvallend goed gingen! Bijvoorbeeld een prachtige run van de new-born winger Lonneke, waarin ze drie Nijmeegse speelsters achter elkaar side-stepte. Ook de line-outs liepen beter dan vorige week tegen AAC. Nr.8 Simone wist op een haar na geen try te scoren, nadat ze de bal vanuit de lineout van tweede-rijer Aafke overnam en met mach-3 op de Nijmeegse verdediging in stormde.
Revital was vandaag niet te stoppen! Dat leverde haar na de wedstrijd de Woman of the Match koffer – met bubbels – op!
Helaas kon DIOK vandaag geen overwinning mee naar huis nemen… De einduitslag werd: 15-10 voor de Wasps. Als troost gelukkig wel 1 competitiepunt.
Komende zondag staat Eemland thuis op het programma!

wespsite:

Op de Staddijk wisten de Dames maar net te winnen van Diok, Het werd 15-10 voor onze LadyWasps. De Heren wisten wederom niet te winnen. De Elephants waren sterker en wonnen met 26-6.

PZC:
maandag 21 september 2009

MIDDELBURG – Het vrouwenteam van Oemoemenoe/Emma heeft ook haar tweede wedstrijd in de rugbycompetitie gewonnen.
In Utrecht werd RUS 2 met 0–31 verslagen. 
In de eerste helft was het spelpeil van een bedenkelijk niveau en werd niet gescoord. Na rust liep het bij de gasten veel beter en werd zelfs het bonuspunt veiliggesteld. Yasmine van der Waal drukte twee tries en ook Marieke van der Leijé, Annemieke van Waveren en Jasmin Seybel deden een duit in het zakje. Annemieke van Waveren benutte drie conversions. De Middelburgsen zijn medekoploper in de eerste klasse west.

Stef op website Delft:

Onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen is tegen het tweede van Rotterdam. Deze wedstrijden staan de laatste jaren garant voor spanning en sensatie. Met deze wetenschap kwam ik welgemoed om kwart over elf  bij het clubhuis aan. Zou het vandaag weer zo zijn? Aan mij zou het niet liggen. Ik was immers wedstrijdfit, want getraind op donderdag!
De eerste aanblik sloeg een klein deukje in mijn zelfvertrouwen. Op het veld waren nog nul omgeklede delftenaren aanwezig. Maar wel de voltallige Rotterdamse selectie, die bezig was met allerlei ingewikkelde warming up-oefeningen. Allemaal gekleed in dezelfde tuniekjes met netjes oplopende rugnummers. Dat was vorige week ook al zo. Is dit vierde klasse 2009? Dat kon nog wat worden.
In de kleedkamer aangekomen gelukkig ook goed nieuws: we stonden weer met zijn achttienen aan de start en er was ook een eerste rij paraat. Omdat ik veel te laat was zou ik de wedstrijd als reserve beginnen. Dit ondanks al mijn trainingsarbeid! Alleen trainen is niet meer genoeg om je plekje in het tweede veilig te stellen. Je moet ook nog eens op tijd komen. Dat kon nog wat worden.
Half twaalf was dan de kick off. En ik kan niet anders zeggen dat de wedstrijd die toen losbarstte wederom al zijn beloftes inlostte. Rotterdam begon agressief en bracht steeds hun imposant ogende centerpaar in stelling. Twee grote jongens die sterk liepen en het contact niet schuwden. Na slechts een paar minuten forceerden zij de eerste Rotterdamse try. Niet al te veel onder de indruk zette Delft de schouders eronder en wist de Rotterdammers onder druk te zetten. Hard werk van onze voorwaardsen dwongen de Rotterdamse verdedigers ertoe een Delftse maul naar de grond te halen op luttele meters van de trylijn: een straftry. De stand was weer gelijk, 7-7. Later in de eerste helft wisten de Rotterdammers nog een keer te scoren, zodat we met 7-12 de rust ingingen.  
7-12. Dat is zeker niet onoverkomelijk. Messcherp stonden we klaar voor de tweede helft, waarin Rotterdam direct na onze kickoff scoorde, 7-17. Dat was een mokerslag. Zo eentje die je schuin van achteren vol op de kaak raakt. Daar ga je wel even van zitten. Dat deden we dan ook. De koppies gingen een beetje hangen en opeens leken het nog negenendertig lange minuten te worden. De volgende twintig minuten lang was Rotterdam duidelijk de betere partij en Delft was blij dat het de score bij 7-17 kon houden. Maar toen, toen alles verloren leek keerde de wedstrijd om. Delft was weer eens een keertje op de helft van de tegenstander te vinden en het leek wel of er een collectief besef was dat hier wat mee gedaan moest worden. Hoe het precies gebeurde weet ik niet, daar ik ergens onderin de overblijfselen van een ruck lag, maar toen ik weer opstond kon ik nog net zien dat Rutger, een van onze studenten, links in de hoek de aansluitingstreffer wist te scoren, 12-17 . En na een”Sander special” helemaal van de linkerkant van het veld stond het 14-17.  Opeens was alles weer mogelijk.
Wat zich toen ontspon, is wat wedstrijden tegen Rotterdam altijd zo speciaal maakt. Aangemoedigd door het publiek en gesterkt door de laatste try, kwam heel Delft in zijn tweede adem. Prachtig fase-spel, waarin de voorwaardsen twee á drie keer over de gain line kwamen voordat de bal de driekwarten inging, sloeg diepe gaten in de Rotterdamse defensie. En zo geschiedde het dat tien minuten voor tijd wij een penalty op twee meter van de trylijn hadden. De winnende try ging gescoord worden uit een heuse penaltybeweging. En niet zo eentje die je duizend keer op de training geoefend hebt. Nee, zo eentje die spontaan ontstaat: Sander aan de bal, Michiel die de dummyrun van zijn leven maakt, waar geheel Rotterdam en ook geheel Delft intrapt en vervolgens Sander die naar de andere kant draait en als een van der Westhuyzen in zijn beste dagen onder de totaal verbouwereerde Rotterdamse prop duikt om te scoren. In de laatste tien minuten kon Rotterdam natuurlijk niets meer en had Delft nog meer kunnen scoren (toch Chris?), maar dat maakte helemaal niet meer uit. De traditonele nipte uitslag/overwinning was behaald, 21-17.
Dus, twee keer gespeeld, één keer gewonnen, twee keer aan de start met meer dan vijftien man en twee keer een supervette rugbydag. Dat kan nog wat worden!

DenHelderActueel.nl
21 september 2009

Den Helder – Het seniorenteam van RCDH heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd, uit tegen RC Nieuwegein, met ruime cijfers weten te winnen. In Nieuwegein, waar RCDH het soms nog knap lastig had, werd het uiteindelijk 8-45 na een 0-17 stand bij rust.
RCDH startte in een andere opstelling dan de vorige wedstrijd tegen Castricum 3. Met name de driekwartlijn was op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Het spel van RCDH was hierdoor soms wat rommelig en er werden kleine foutjes (slechte passing en verkeerde beslissingen) gemaakt. Toch was RCDH, mede door de sterkte van de voorwaartsen, veelvuldig in balbezit. Door deze druk op de tegenstander kon er uiteindelijk toch gescoord worden.
Winger Gieles Bijl, één van de talentvolle jonge spelers van RCDH, wist handig gebruik te maken van een slordigheidje in de defensie van Nieuwegein. De conversie werd gemist door Bart de Hay. Niet lang daarna, wist de thuisploeg een kleine periode te domineren en leken de bezoekers de controle over de wedstrijd te verliezen. Na enkele scoringskansen van Nieuwegein wist RCDH de controle weer terug te krijgen.
Dit werd uiteindelijk beloond in nog twee trys voor RCDH. Eerst door tweede center Walter Cuijpers en daarna door Fly-half en aanvoerder Taco van der Duim. Nadat Bart de Hay ook zijn tweede conversie miste (Bart de Hay miste nog wat wedstrijdritme en bleek niet genoeg in vorm), nam Full back Wouter Mooij de derde conversie en met succes.
De tweede helft liet een ander beeld zien. Er werden wat wissels gemaakt bij de Nieuwediepers (waaronder aanvoerder Van der Duim in verband met een blessure), maar dit resulteerde niet, zoals eerder tegen Castricum 3, in beter spel. RC Nieuwegein ging gedreven op jacht om terug in de wedstrijd te komen, maar ondanks grote druk en meer balbezit van de thuisclub, hield RCDH toch gemakkelijk stand.
In de tweede helft was het puur fitheid, inzet en scherpte waarmee RCDH de betere ploeg was op het veld. Door scores van onder anderen Walter Cuijpers, Bart van Gemert en Derek Sonnenberg werd de eindstand van 8-45 bereikt.

RCDH jeugd
Ook de cubs en junioren van RCDH kwamen dit weekeinde in actie. Beide teams speelden thuis tegen de combinatie Bulldogs/’t Gooi. De junioren verloren met 10-38 en ook de cubs moesten in de bezoekers hun meerdere erkennen.

website DIOK:
Geschreven door Godert Volbeda, Manager Colts

Hey gasten

Vorige week zondag kregen we aardig onze eigen deksel op de neus.HRC thuis verliezen met 14-24 is geen schande maar als we als team hadden gespeeld en niet zo onder de indruk waren, had er meer ingezeten!De tries van Job en Karel waren wel beauties!De conversies scherp en raak!
Inmiddels 2 trainingen en een babbel verder weten we waar het aan schortte en proberen we iets recht te zetten tegen Rotterdam.
Afgelopen zondag dus RRC uit,dat ging al een stuk beter!
Het eerste helft liep zoals afgesproken,snel,hard en open rugby,RRC werd gewalst, in no-time stond het 26-0.Er werd goed geswitched en de 3/4 opgezocht,achtereen volgens konden Martin,Karel,Nic, nog een keer Karel ,Sicco en wederom Nic de try line bezoeken en Job de conversies verzilveren(3x) door een klein foutje kon ook RRC scoren dus met half time was de stand 36-5 voor ons.
In de tweede helft lieten we het wat lopen,er werd natuurlijk veel gewisseld(de 2e rij al in de eerste helft)en dan is het natuurlijk lastig om het spel op hetzelfde niveau te houden.Maar RRC was niet bij machte om ons ergens pijn te doen,klasse!
Karel,Sicco en Joe scoorden de tweede helft nog mooie tries en Sicco kon nog 2 conversies bijschrijven,Sicco speelde trouwens een mooie pot op de fly half positie.Verder moet ik ff zeggen dat new star Frank zijn eerste minuten speelde en dat deed hij foutloos!
Volgende zondag Breda thuis!Dus op tijd tukkies doen en fris op de club,

xiejullie
Ouwego

website Eemland:

Onze TBM afdeling mocht de 2e uit wedstrijd spelen in Purmerend en met zo’n ruim 20 graden, zonnetje en een perfect veld was het genieten van de omstandigheden. Nu nog eens kijken op het veld. 
Benjamins 
Onze benjamins mochten aftrappen tegen Hilversum/AAC en speelden een hele goede wedstrijd! Met goede verdedigende acties en vooral mooie aanvallen wisten ze in deze wedstrijd maar liefst 6 keer te scoren tegenover slechts 4 scores van Hilversum/AAC. Dit had nog veel meer kunnen zijn voor ons, maar vaak werd er gekozen voor over spelen ipv individualistische tries. 
De tweede wedstrijd was tegen Waterland/Den Helder en in deze ploeg moesten onze benjamins hun meerdere erkennen in onze tegenstanders. Deze speelden goed en scoorden vooral in de 1e helft een aantal keer. Echter in de tweede helft gaf Eemland beduidend meer tegenstand! Twee keer wisten onze jongens op te scoren. 

Mini’s 
Onze mini’s mochten beginnen tegen AAC/Hilversum en dat hebben deze laatsten geweten! Met mooi samenspel werd deze tegenstander letterlijk opgerold. (15 -0). In welke opstelling Eemland ook speelde, er was geen houden aan voor AAC, links en rechts werden ze gepasseerd en vooral uitgespeeld, verdedigend gaf Eemland geen strobreed toe en werd alles neergelegd, ook de grote jongens. 
De tweede wedstrijd was direct daarop tegen Waterland. Gecoached door een aantrekkelijke dame, schoten deze jongens uit de start blokken: groot en sterk en behoorlijk fanatiek. Echter Eemland gaf geen krimp en verdedigend was er geen doorkomen aan voor de thuisploeg. Langzaam nam Eemland het spel over en door fantastisch (een superlatieven zijn hier volledig op zijn plaats) samenspel werd ook deze tegenstander volledig zoek gespeeld. Van links naar rechts spelen over “vele schijven” en “vele handen” om na een snelle ruk vervolgens weer terug te spelen naar links om daar volledig vrijgespeeld te scoren… Scissors (kruislingse looppatronen) werden er op de mat gelegd, helaas door kleine foutjes (bal niet in twee handen en dan zonder tegenstander in de buurt laten vallen..) werd eerst niet gescoord maar zelfs de scrums van Waterland (hoewel een kop groter de man) werden gewonnen en daarna met verve en over vele schijven uitgespeeld. De handen gingen op elkaar van het publiek (en niet allen het Eemland publiek.) en niet ten onrechte… uiteindelijk werd het 12 – 0 en de coach van Waterland? Helaas al afgetaaid na 1 helft… 

Kortom we hebben als Eemland volop kunnen genieten van een goed georganiseerde (door Waterland) dag en vooral door mooi spel van de “gelen”

 

Advertentie