Rugby – Rugbyseizoen weer van start

01-9-2009 Komend weekend is het weer zover, dan begint de rugbycompetitie voor senioren. En direct is er al actie op Wouterland, want het Driede mag het seizoen op eigen veld openen. Om 14.30 uur is Den Helder de tegenstander. Ook de hoofdmacht en de Shadows spelen om 14.30 uur, maar zij zijn te gast bij de tegenstander. Het vlaggenschip van CAS RC start in de Nederlandse Ereklasse tegen DRS-C, de studenten in Delft. Het tweede team reis voor een derby naar Haarlem. De Ladies, colts en overige jeugd mogen nog een weekje wachten voordat de competitie losbarst. Op 13 september is iedereen in actie en spelen de selectieteams in Castricum al de toppers tegen ’t Gooi.

Rugbyseizoen weer van start

In de voorbereiding lieten de Castricummers zich goed zien. Utrecht kwam op bezoek, evenals SC Frankfurt. De Duitsers waren echter veel te sterk, maar daardoor vond CAS RC kracht om in België Bosvoorde te verslaan met knap en aantrekkelijk rugby. Dat belooft nog wat voor de komende maanden. Na het mislukte seizoen van 2008/2009 is de club voornemens weer in de top te gaan meedraaien. Er zijn op spelersgebied niet zoveel wijzigingen en nog meer jeugd is doorgestroomd. Dat maakt de selectieteams tot een mooie kweekvijver, waarin de coaches van 1e en 2e team driftig naar de beste spelers vissen. Om de onderlinge sfeer te versterken werd afgelopen weekend voor alle spelers van jong tot oud een clubweekend georganiseerd. Onder barre weersomstandigheden wisten de groten de kleintjes gerust te stellen en ophouden met rugbyen was er bijna niet bij, zelfs niet in het pikkedonker. Op de spellendag voelden de groten zich ook weer erg jong en zo kon er uitstekend samengewerkt worden. Ook de inwendige mens werd niet vergeten met een paar verrukkelijke maaltijden. Qua teamgeest staan de neuzen bij CAS RC dan ook alvast allemaal in dezelfde goede richting!